03-05-09

Anoniem...

Toen ik een paar jaar geleden met bloggen begon waren de meeste blogjes anoniem. Het mijne ook. Gaandeweg gaven velen, soms ongewild, meer en meer van hun identiteit prijs. Je gezinssituatie veranderd en je wil toch graag het postje staven met een paar kiekjes. Je hebt al eens een "blind date" met een andere blogger en je wil de anderen mee laten genieten van de sfeer door wat fotokes te plaatsen. Zo begint het meestal, met foto's waar je zelf niet op staat. De grens wordt op een gegeven moment zo klein dat je je hele anonimiteit overboord gooit.  Sommigen krijgen daar spijt van, anderen voelen zich ergens bevrijd. Veel hangt uiteraard af van wat je schrijft. Anonimiteit of niet, je kiest daar volledig zelf voor en iedereen moet daar respect voor hebben. 

Dus, wil je zelf liever anoniem blijven of zie je liever het gezicht achter sommige blogjes niet? Vindt je een bijeenkomst van bloggers erover of net niet te missen? Wij hebben uiteraard alle begrip voor jullie keuze maar weet je, wij weten graag veel. Niet alles, toch veel. Daarom lezen wij wél graag in de reacties hoe jullie erover denken.

10:07 Gepost door BBB-team | Permalink | Commentaren (22)

Commentaren

juist en mooi geformuleerd ! Ik begon ook met de bedoeling helemaal anoniem maar inderdaad hoe langer je blogt hoe meer er loskomt, hoe meer je prijsgeeft, ook door reacties en links. Alles van mezelf...zo ver ben ik nog niet...

Gepost door: omamoetje | 03-05-09

Door blogs te lezen krijg je een beeld van de schrijver, van zijn of haar karakter maar ook een voorstelling van hun uiterlijk. Dat vind ik leuk. Het is als een radiostem, een mooie stem link je aan een gezicht. Als je dan dat gezicht te zien krijgt, is de magie van de mooie stem ook dikwijls verdwenen. Het wordt te echt. Daarmom ga ik niet naar blogmeetings. Leuk voor mensen die dat graag doen, maar voor mij liever niet.
't Zou eigenlijk wel een leuk stokje zijn om elkaar te laten beschrijven via blog, " welke voorstelling maak je je van mij, qua uiterlijk en karakter?" Ja, zou leuk zijn ...
In ieder geval succes met de organisatie en een hele leuke dag gewenst aan iedereen die meedoet!

Gepost door: Leen | 03-05-09

Dag Bientje en Nana Eerst en vooral proficiat met dit initiatief want ik denk wel ( en ik zie het ook al aan de linkjes) dat er vele fans zijn.

Zoals jullie na al die jaren al wel weten, ben ik erg gesteld op mijn privacy. Ik zette nog nooit een foto vazn mezelf of de leden van mijn gezin (uitgezonderd de poes dan ;-) Sommige mensen denken waarschijnlijk dat ik zo lelijk ben als de nacht dat ik mezelf niet durf te laten zien ;-) Het heeft daar niets mee te maken hoor maar ik wil gewoon anoniem blijven en daarom ga ik ook niet naar blogmeetings. Toch wens ik jullie heel veel succes met jullie initiatief en alvast héél veel plezier!

Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 03-05-09

Ik kan me perfekt vinden in hoe Leen het omschreef. Mocht er een bijeenkomst komen sluit ik niet uit dat ik toch nog opdaag, maar nu heb ik het idee dat het alleen maar kan tegenvallen. Ik ben ook geen mens van grote groepen (ik háát bvb. recepties), een bijeenkomst met een 10-tal bloggenoten sluit ik zeker niet uit. Maar hou me toch maar op de hoogte...

Gepost door: Geert | 03-05-09

Hallo Nana en Bientje Ik vind dit een leuk initiatief, indien de datum voor me past, kom ik zeker naar de samenkomst, met Kelly natuurlijk. Kelly zal er wel voor zorgen dat jullie van de koekjes bij de koffie afraken, ze ruimt de restjes van de picnic op of likt jullie bord wel uit ... Kelly superblij met veel volk ... buikje goed gevuld!
Ik volg alles op de voet, we komen tijdens het weekend regelmatig wel eens in de buurt van Gent, dus : Kelly en baasjes komen ook, al wonen we wel in het Hageland en dat is zo een 'dikke' 100 km van Gent ...
Groetjes

Gepost door: Chris | 03-05-09

Oeps ... Nu lees ik dat nog andere voorstellen van locaties zijn ... we wachten af. Doei...

Gepost door: Chris | 03-05-09

Ik ben al eens naar blogmeetings geweest
en dit is tof om zo de mensen achter de
blog eens te leren kennen op een andere manier!
Het is en tof idee ! ! !
Niet te lang ermee wachten, anders komt er niets van.
Laat maar weten wanneer en waar,
ik ben van Roeselare, dus is Wachtebeke
het dichtst voor mij.
Liefst niet het voorstel van Deinze,
want daar mogen geen honden binnen
en dit zou velen afschrikken.
Ik wil gerust fotograaf van dienst zijn
en mensen die liever niet op een foto willen,
die gepubliceerd worden geen probleem!
Veel succes!!!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 03-05-09

Ik stel me vragen bij mensen die per sé zelf anoniem willen blijven, maar die wel met kriebelende curieuzeneuzen gaan loeren in de levens van anderen ...
Er zijn mogelijkheden genoeg om in beperkte mate je anonimiteit voor een (beperkt?) publiek van in-siders prijs te geven, toch?

Let op, ik sta ook niet te springen om met alles wat ik op het net gooi publiek te gaan, maar de mensen die ik vertrouw zijn welgekome lezers.

En dus kan ik niet anders dan volmondig stellen dat ik het natuurlijk leuk vind om kennis te maken met de mensen achter de blogs.
Vwala.

Gepost door: Tina | 03-05-09

Anoniem Ik blog/log sinds 2005.
Eerst heel anoniem..maar later steeds meer bloot gevend.
Lettelijk en figuurlijk.
Een ding heb ik altijd verborgen gehouden,
mijn gezicht.
En daar ben ik blij om.
Ik kreeg last van een (noem het) wwwstalker.
Iemand die geobsedeerd raakte van mij.
Heel erg beangstigend allemaal.
Vandaar dat ik nu een andere site heb aangemaakt.
Gewoonweg omdat ik het toch niet kan laten vrees ik.
Maar KIJK DUS GOED UIT WAT JE DOET op het net.

xx

Gepost door: henriette | 03-05-09

Tof om te volgen hoe jullie initiatief stilaan al wat vorm begint te krijgen. Zoals ik hier al eerder zei, ben ik niet echt te vinden voor zo'n blogmeeting. Niet zozeer vanwege privacy redenen, maar meer vanwege het feit dat ik niet graag tussen grote groepen zit. Maar ik kom wel regelmatig 'ns piepen hoe het staat met de voorbereidingen !

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 03-05-09

Hallo, Ik wil zeker niet als anonieme blogger door t leven gaan, maar aan meetings neem ik niet deel.
Veel succes met jullie iniatief!

Gepost door: Ri@ | 03-05-09

Dag weetgrage dames Mijn identiteit heb ik van in den beginne vrij gegeven. Ik hou niet van dat anoniem gedoe, maar ik heb wel begrip voor en accepteer dat andere personen daar wel voor kiezen. Dat maakt ieder voor zichzelf uit.

Maar samenkomen met andere bloggers spreekt mij helemaal niet aan. Misschien ten onrechte?

Toch vind ik dit een tof initiatief en wens ik er jullie heel veel succes mee!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 03-05-09

Ieder zijn keuze daarin. Maar weet de meesten wel hoe privé of niet, de privacy wel is ?!
Ik wil er gerust bij zijn. Voor de foto weet ik het niet. De laatste tijd ben ik zo mottig dat ik iedere foto vergal ;-))
Groetjes en als de datum mij past kom ik.

Gepost door: Emmy | 03-05-09

Tja, anoniem of niet... het is zo dubbel he. Vooral professioneel is dat soms moeilijk. Wie houdt je allemaal in het oog?
Een samenkomst? Waarom niet eigenlijk?
Ik supporter voor Huizingen!

Gepost door: tania | 03-05-09

Hallo Nana en Bientje ... :-))) Met belangstelling heb jullie postje gelezen, (ook de reacties ), maar zo'n meeting onder medebloggers, hoeft voor mij niet persé. Sluit het niet uit , dat het nooit zal gebeuren, maar toch: Vond de uitleg van leentje wel passend hierop ...
Véél succes hé !

Zwaai zwaaaaaaaaaaai ... :-) !

Gepost door: klaverke | 03-05-09

Ik heb een hele week niet geblogt wegens té druk, maar wat een verrassing was het om te zien dat jullie dit idee aan het uitvoeren zijn. Kei cool ! Ik zal eens beginnen brainstormen. In de mate van het mogelijke kom ik zeker af, zelfs al is het in Oost- of West-Vlaanderen. Groetjes

Gepost door: stefanie | 03-05-09

Maar tegelijk vermoed ik dat jullie je heel wat werk op de hals gehaald hebben. En hiervoor al zeker proficiat ! Ik zou voorstellen om het zo eenvoudig mogelijk te houden, zodat jullie er zelf ook kunnen van genieten.

Gepost door: stefanie | 03-05-09

Gezien de locatietips, denk ik dat de Blaarmeersen in Gent er ook wel bij kunnen.

Ik ben niet zo lang geleden onverwacht enkele blogsters tegengekomen, en dat was wel leuk.

groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 04-05-09

Ik vind het een geweldig leuk idee, maar ik denk niet dat het mij lukt erbij te zijn. ben de komende maanden heel erg druk en het zou echt aan de datum en locatie liggen.

Wel heb ik jullie alvast gelinkt!

Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 04-05-09

Nana en Bientje, Leuk idee, al zal het voor jullie heel wat werk vragen om dit georganiseerd te krijgen.
Niettegenstaande ik mijn anonimiteit niet graag prijs geef, vind ik het toch een aantrekkelijk voorstel. Ik blijf dit blogje in elk geval volgen.
Groetjes !

Gepost door: Piet | 04-05-09

Wat een prachtig initiatief ! Als de datum past, dan ben ik er zeker bij, waar het ook is ! Ik ga wel op reis de 6de juni tot de 22ste. ' K hoop dat het dan niet doorgaat. en mijn vrije dagen zijn de zondag en maandag. Nog eens proficiat met het idee ons allen proberen samen te brengen, zal een hele opgave worden ! Liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 04-05-09

Hoi Nana.

Eindelijk had ik tijd om eens even te neuzen op de link die je stuurde, maar je zult wel begrijpen dat ik buiten het totale plaatje val.
Wel een erg leuk innitiatief hoor. Ik hoop dat het slaagt en jullie erg veel plezier samen zullen hebben.

hartelijke groet van

Elly.

Gepost door: elly | 06-05-09

De commentaren zijn gesloten.